Lukk

Bestill en gratis tilbakeringing

captcha
Obligatoriske felt er merket med en stjerne *

Miljøgata Nordre Land kommune

I 2007 ble Anleggsgartner Owe Lybeck engasjert som entreprenør for oppgraderingen av miljøgata gjennom sentrum av Dokka i Nordre Land kommune. Første del av prosjektet gikk over 1 år og var for et lite enkeltmannsforetak en omfattende oppgave. Gata skulle i denn perioden rustes opp fra Storgata 50 til Storgata 27. Lybeck innså fort at han måtte inngå avtaler med relevante partnere i distriktet for å klare leveransen. Lium Hageservice med Nils H. Lium ble underleverandør gjennom hele prosjektet. Del to av oppgraderingen gikk fra Storgata 27 til Storgata 20 og ble utført i 2008. Samarbeidet mellom Lybeck og Lium ble også starten på det videre samarbeidet deres, noe som resluterte i etableringen av Land Anleggsgartner AS i 2009. 

Miljøgata var for Lybeck og Lium et utstillingsvindu for å synliggøre anleggsgartneryrkets rolle som entreprenør av større, så vel som mindre grå og grønne oppdrag. 

Det var ble en stor fest i Nordre Land når miljøgata skulle åpnes for publikum. Les mer om festen, talen fra ordføreren og regjeringens presentasjon av miljøgaten nedenfor.

Ordfører Liv Solveig Alfstad ønsket fylkesordfører Audun Tron, andre inviterte gjester og innbyggere velkommen til miljøgatefest der det feires med frokost, korps, kulturskole og gatebiler. Oppland arbeiderblad skrev om den storstilte åpningen av miljøgata. Ordfører Liv Solveig Alvstad utførte snorklippingen sammen med entreprenør Anleggsgartner Owe Lybeck Regjeringen.no skrev i 2012 om stedsutviklingsprosjekt Oppland. Departementet er svært godt fornøyd med de gode løsningene i miljøgata på Dokka.

Her følger et bildegalleri fra oppgraderingen av miljøgata på Dokka.