Lukk

Bestill en gratis tilbakeringing

captcha
Obligatoriske felt er merket med en stjerne *

Fall bo- og servicesenter

Land Anleggsgartner AS ble av Søndre Land kommune gitt i oppdrag å etablere en sansehage i uteområdet utenfor Fall bo- og servicesenter. Oppdraget ble utført i 2011. Området var tidligere blitt benyttet som aslfaltert biloppstillingsplass.

Fall bo- og servicesenter ble i perioden før renovert og utvidet. Deler av plassen var blitt ødelagt i forbindelse med dette arbeidet. Området skulle etableres til å være et sansehageområde til inspirasjon og avslapping for de som bor på senteret. Land Anleggsgartner AS takker Søndre Land kommune for samarbeidet i helle anleggsperioden. 

Bildene nedenfor viser byggeprosessen

Vi ankommer anleggsplassen med utstyr. Plassen der traktoren står skal gjøres om til sansehage. Vi har kommet i gang med grunnarbeider. Asfalten er fjernet og masser skal flyttes. Inntil huset skal det legges nye rør. God drenering er viktig for hele anlegget. 
     
Nye masser er på plass. Det har blitt målt opp hvor kantstein skal settes.  Kantstein setter en ramme for hagen og gangområdet. Buer legger til rette for bl.a rullestoler Område for beplatning inntil husvegg og gangsone inn til plass for bord og krakker. 
     
Øy for beplantning av grønne planter, stauder og noen busker. Barlindhekk skal utenfor den rette kanten. Gangområdet er ferdig asfaltert. Barlindhekk er etablert. En hekk som egner seg godt til formklipp. Ferdigplen er etablert, bark er lagt ut som dekke rundt hekk. Hele anlegget er etablert med dyppvanning.
     
Møbler satt ut på steindekke. Beleggningsstein bryter opp rundt asfalt og skaper et spennende utrykk. Beblantet grøtområde med ulike dufter og blomstringsperioder gjennom hele sommersesongen Gjerde er motert. For områder med små barn er gjerder fornuftig.
     
   
Land Anleggsgartner AS takker for samarbeidet og håper hagen gir mye glede i framtiden.